Oslofjorden

Kyststi og turmuligheter på Hvasser

Kyststi og turmuligheter på Hvasser

På Hvasser er det mange muligheter for å gå langs sjøen. Turene under kan gås som enkeltturer eller kombineres til en lang rundtur ved å benytte tilstøtende veisystem. Turforslaget under kartet tar utgangspunkt i parkeringsplassen på Lilleskagen. Ikke alle turene har status som offisiell kyststi.

Forklaring til kartet                  

Kyststi Lilleskagen - Sandøsund

Lilleskagen kyststiFra parkeringsplassen på Lilleskagen følger vi grusveien nordover et stykke før den svinger østover til Lilleskagen badeplass. På Lilleskagen (bilde til høyre) er det lunt og fint når det blåser solgangsbris, fint sted for store og små.

Stien sørover starter i sørenden av badeplassen og går i koselig skogsterreng til Kruke badeplass og Sandøsund. Her finner vi kiosk, butikker og flere restauranter.

Adkomst: Parkering ved parkeringsplassen for Lilleskagen.

Standard: Sti og litt grusvei. Vanskelig å komme fram med barnevogn på deler av strekningen.

Turmuligheter Sandøsund - Hvasser syd / Krøkle

Sti sørover i strandkanten fra Sandøsund via badeplassen på Fynstranda. På denne turen kommer man tett innpå en del hytter, vis hensyn. Mot slutten går vi inn på Jørestrandveien, rett før enden på denne veien tar vi til høyre inn i skogen. Etter stien i skogen kommer vi ut på Liaveien som vi følger litt sørover før vi følger stien fram til Sydstranda.

Adkomst: Parkering på Fynsletta ved Sandøsund eller på friområdet på Krøkle.

Standard: Turen er ikke egnet for barnevogn eller sykkel.

Sti Hvasser syd / Krøkle - Tjønneberget

Vi starter turen ved friområdet på sydenden av Hvasser. Følg veien ca 100 meter nordover, på den lille bakketoppen følger du stikkveien vestover til du finner starten på stien som går igjennom Pirane naturreservat.

Pirane naturreservat Tjøme

Pirane naturreservat.

Når du kommer til den andre siden av sletta skal man gå opp mot Tjønneberget like etter at man har passert gjerdet. Litt krevende terreng og vanskelig å finne fram på siste del av turen. På toppen får du flott utsikt over området. Man kan følge veien til Tjønneberget ned igjen eller fortsette stien vestover til Langestrandveien.Tjønneberget

Adkomst: Parkering ved friområdet syd på Hvasser.

Standard: Denne turen er ikke egnet for barnevogn eller sykkel.

Sti Tjønneberget - Langestrandveien

Sti fra Tjønneberget til Langestrandveien. Gå nordvestover fra minnesmerket på Tjønneberget, ned langs nordsiden av kløften. Kupert sti som det kan være vanskelig å finne. Vel nede følger vi stien og etter hvert Langestrandveien nordover på oversiden av hyttene.

Adkomst: Parkering ved friområdet syd på Hvasser.

Standard: Denne stien er ikke fremkommelig med barnevogn eller sykkel.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Beliggenhet: Hvasser, Færder kommune, Vestfold.

Flere turmuligheter i området:

Til oversikt over kyststi i Færder kommune

Til oversikt over kyststi på Tjøme

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.