Oslofjorden

Kyststi på Bolærne

Det er kyststi og turmuligheter på Vestre-, Mellom-, og Østre- Bolæren. Flere spennende og historiske områder og installasjoner underveis på turene.

Mer informasjon om kyststien på Bolærne under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Kyststi Østre Bolæren

Østre Bolæren Fort kyststiDet er fine turmuligheter på Østre Bolæren. Mange synlige spor etter forsvarets aktiviteter. Flere bade og fiskeplasser.

Et naturlig startpunkt for turen er gjestehavna hvor man ankommer med egen båt eller ferge fra Tørnsberg.

Bolærne Fort

Bolærne var tidligere militært område, etablert i 1916 og frigitt som friområde i 2014. Tønsberg Forsvarsforening arrangerer guidede turer om sommeren og arbeider for å bevare Bolærne Fort som en militærhistorisk severdighet. Her er det mye spennende å se for store og små. Mer informasjon om Bolærne Fort finnes på www.bolarnefort.no.

Badeplasser

Den beste badeplassen er i Nordbukta, nord på Østre Bolæren - som er skjermet fra solgangsbrisen. Man kan også bade i gjestehavna og flere andre steder rundt øya.

Framkommelighet: Stort sett fine veier og stier uten trafikk. Passer for små barn på sykkel og barnevogn.

Merking:

Distanse: ca 3 kilometer som merket i kartet.

Kyststi på Mellom Bolæren

Grevestua Mellom Bolæren kyststiDet er merket en fin kyststi fra Jensesund til stort sett i tett skog og mark over hele Mellom Bolæren. Øya har flere severdigheter bl.a. Grevestua, restaurerte småbruk og rester av russerfangeleir fra 2. verdenskrig

Grevestua

Grevestua er en av landets eldste fritidsboliger, oppført som jakthytte av grev Peder Anker Wedel Jarlsberg rundt 1845. Grevestua er restaurert og vedlikeholdt av Mellem-Bolærens Venner. Grevestua er fredet, mer informasjon om stedet på skilt ved Grevestua.

Gravrøys Mellom Bolæren kyststiGravrøyser

Det er flere gravrøyser fra bronsealderen på Mellom Bolæren. Den største ligger på Ravneberget og kan nås som en liten skiltet avstikker fra kyststien.

Krigsfangeleir

På sørøstsiden av øya etablerte tyskerne en fangeleir for russiske krigsfanger. Fra desember 1944 og frem til frigjøringen ble syke og døende fanger plassert her. I dag finner man et minnesmerke og ruinene etter den nedbrente dødsleiren på stedet.

Framkommelighet: Stort sett fin sti og kjerrevei. Passer for små barn, men Ikke for sykkel eller barnevogn.

Merking: Stien er godt merket som kyststi.

Distanse: 2.3 kilometer en vei.

Kyststi på Vestre Bolæren

Fin rundtur på Kyststien på Vestre Bolæren. Et bra startpunkt er gjestehavna i Jensesund. Underveis på turen får man fin utsikt ut over Nøtterøyskjærgården og man passerer en gravrøys fra bronsealderen

Framkommelighet:

Merking:

Distanse: 1,7 kilometer rundtur.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Bolærne er en del av Færder nasjonalpark.

Ferge: Informasjon og rutetider til Østre Bolæren på www.bolernebaaten.com/ - Vestre Bolæren og Mellom Bolæren anløpes kun etter avtale med båten. Ring på forhånd. Bolærnebåten tar også med seg rullestoler. Ring på forhånd for å reservere plass.

Taxibåt: Se disse sidene for mer informasjon:

Beliggenhet: Øygruppe øst for Nøtterøy, Færder kommune, Vestfold.

Vurdering: Fine kyststier med spennende historie. Ta med badebukse og piknikkurv.

Flere turmuligheter i området:

Til oversikt over kyststien på Nøtterøy.

Til oversikt over kyststi i Færder kommune

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.