Oslofjorden

Lindholmen, Tønsbergfjorden

N59 06.537 E10 20.839

Lindholmen er en liten øy midt i Tønsbergfjorden, mellom Tjøme og Østerøya, sør for Hui (Hudøy feriekoloni for Osloskolen), Nord øst for Stauper.

Lindholmen Tønsbergfjorden uthanv naturhavn Tjøme

På Lindholmen finner man mange steder å fortøye. Man kan velge mellom flere mindre viker med sandstrand, svaberg, eller flott bryggeanlegg på nordsiden (rehabilitert 2008/2009). Ved bryggeanlegget ligger man godt i solgangsbris eller kuling fra sør, men pass opp for nordavinden som kommer rett på. God sandbund gir godt feste for et godt anker.

Lindholmen uthanv naturhavn Tjøme

Bryggeanlegget i nord.

Gode forhold for fangst av småkrabber ved bryggeanlegget. Vi fanget over 200 krabber fra brygga i løpet av et par timer.

Linholmen uthanv naturhavn badeplass Tjøme

Badeplassen ved bryggeanlegget.

En flott sandstrand i nord ved bryggeanlegget og en mindre sandstrand på vestsiden av bryggeanlegget gjør Lindholmen til et lite badeparadis for små barn. Enkelte steder er det en del skjell ute i vannet.

Øya har meget variert biologi, fra gressletter til riktig gammel urskog og sump. Med godt skotøy kan man utforske det meste av øya via et noe krevende stisystem som snor seg over svaberg og gjennom busker. En stor vik med høye fjellknauser i sør gjør det umulig å gå rundt hele øyas ytterkant. Et godt utgangspunkt for å utforske øya er å følge stiene som starter ved vest enden av bryggeanlegget eller ved den store gressletta.

Lindholmen uthavn naturhavn teltplass Tjøme

Teltplassen innenfor bryggeanlegget.

Det finnes flere fine steder å telte på øya, enten på den store gressletta 100 meter sør for den østre enden av brygga eller på en av de mindre gresslettene, hovedsakelig på nordsiden.

Utedo finnes litt inne i skogen øst for den store gressletta. En anned utedo finnes litt inn i skogen ved den nord-vestre vika. De kan være vanskelig å finne i mørket hvis du ikke er kjent.

Søppelkasser finnes innerst i vika ved bryggeanlegget. Områdedt etterses av Skjærgårdstjenesten Sandefjord.

Lindholmen uthanv naturhavn

Fin naturhavn øst for bryggeanlegget.

På sørsiden av øya finnes det en bukt hvor ganske store båter kan legge seg direkte inn mot fjellet. Sørsiden er meget utsatt for vind og bølger fra sør. For å komme inn her må du studere kartet godt på forhånd eller ta en tur med lettbåten.

Fasiliteter

Bryggeanlegg

Naturhanv

Utedo

Søppelkasser

Teltplass

Sandstrand


Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.