Oslofjorden

Kyststi på Vesterøy i Hvaler kommune

Flotte turmuligheter på Vesterøy.

Flere detaljer under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Kyststi Papperhavn - Kuvauen

Fin tur opp på Stolsfjellet og ned til Kuvauen.

Vi starter beskrivelsen med utgangspunkt i Papperhavn, men her er det ikke parkering. Det beste er å på parker på Kyststiparkeringen i Kuvauen og gå turen begge veier eller gå langs bilveien en av veiene.

Fra Papperhavn går man veien ca 150 meter tilbake og tar opp veien skiltet Stolsberget. Denne veien følger man opp gjennom skogen til man kommer helt opp på toppen av Stolsfjellet. Herfra går man i sørvestlig retning. Etter hvert får man en fantastisk utsikt ut over Hvalerskjærgården og øyene Nordre og Søndre Søster.

kyststi Kuvauen Vesterøy

Kuvautangen med øyene Nordre og Søndre Søster i bakgrunnen.

I bakgrunnen kan man på klare dager se kysten av Vestfold. Vi går i en bue og kommer ned på badeplassen i Kuvauen. Her kan man gå inn til parkeringsplassen eller fortsette kyststien mot Guttormsvauen.

Fremkommelighet: Stort sett fin sti på fjell. Noe bratt ned mot Kuvauen. Ikke fremkommelig med barnevogn. Ikke egnet for sykling, en del bæring.

Merking: En del hvite merker, til tider litt vanskelig å følge (2016).

Parkering: Kyststiparkeringsplass i Kuvauen.

Kyststi Kuvauen - Guttormsvauen

Vi starter turen på kyststiparkeringsplassen i Kuvauen, Vi går ned til vi ser sjøen der vi tar av fra den brede stien til Kuvauen badeplass og følger stien utover på sørsiden av bukta ut til sjøbuene. Kuvauen er den eneste av de gamle fiske- og loshavnene som fremdeles har sitt opprinnelig preg. Sjøbuene er fredet.

Kyststi Kuvauen Vesterøy Hvaler

Sjøbuene i Kuvauen. Badeplassen ligger innerst og på hittsiden av kilen.

Omtrent midt i samlingen med sjøbuer går stien opp en bratt bakke opp på toppen av fjellet (Stien går opp før sjøboden med svart tak midt på bildet over). Vi går sørlig retning på fjellet og følger merkene på fjellet.

Kyststi Kuvauen Pølsesund VesterøyFlott utsikt ut over Pølsesund og kysten sørover fra Kuvauen.

Vi følger kyststien i sørlig retning over svabergene forbi Pølsesund, Kråkevika, Slettevika og til slutt kommer vi ned til Guttormsvauen. Her er det fin badeplass med sandstrand og masse flotte svaberg.

Fremkommelighet: Stort sett fin sti på fjell. Noen kuperte områder. Ikke fremkommelig med barnevogn. Ikke egnet for sykling, en del bæring.

Merking: En del hvite merker, til tider litt vanskelig å følge (2016).

Parkering: Kyststiparkeringsplass i Kuvauen eller Guttormsvauen.

Kyststi Guttormsvauen - Utgårdskilen

Parker på Guttormsvauen parkeringsplass og følg stien ned til Guttormsvauen badeplass.

Guttormsvauen kyststi badeplass

Guttormsvauen - flott sted for en lunch- & badestopp.

Guttormsvauen kyststi UtgårdskilenStien mot Utgårdskilen starter ca 350 meter før du kommer ned til stranda. Her er det veldig frodig vegetasjon og stien er litt utydelig i starten. Den går over en plankebru og deretter bratt nordover og opp på fjellet.

Kyststien går videre på utydelige stier og svaberg østover og deretter mellom hyttene sørover oppe på fjellet. Her oppe får man en flott utsikt ut over Guttormsvauen og skjærgården utenfor.

Kyststien svinger østover og kommer inn på Barmveien (grusvei) som leder oss sørover. Der Barmveien svinger nordover igjen fortsetter vi sørover på sti på fjell mot Utgårdskilen, eventuelt etter en avstikker ut på Sandholmen. Stien inn til Utgårdskilen går et stykke fra sjøen, følg røde merker på fjellet.

Avstikker til Sandholmen

Når man kommer ned til Utgårdskilen kan man ta en avstikker ut på Sandholmen - første landfaste holme rett utenfor Utgårdskilen. Fine bademuligheter på svaberg og små sandstrender. Her er det utedo og mulighet for å slå opp telt.

Fremkommelighet: Stort sett fin sti på fjell og grusvei. Kuperte, bratt sti ved Guttormsvauen. Ikke fremkommelig med barnevogn. Ikke egnet for sykling, en del tung bæring.

Merking: Ingen synlig merking fra Guttormsvauen eller over fjellet til Barmveien. En del røde merker på fjellet nær Utgårdskilen, til tider litt vanskelig å følge (2016).

Parkering: Kyststiparkeringsplass i Guttormsvauen.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Parkering: Stor kyststiparkering ved Guttormsvauen og Kuvauen.

Beliggenhet: Vesterøy, Hvaler kommune, Østfold. Mesteparten av turene over går innenfor Ytre Hvaler nasjonalpark.

Vurdering: Veldig flott turområde.

Til oversikt over kyststi på Hvaler.

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.