Oslofjorden

Turvei rundt Østensjøvannet

Østensjøvannet ligger idyllisk til øst i Oslo. Det er fin turvei rundt vannet.

Mere informasjon under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Østensjøvannet turvei rundtur Oslo

Turvei rundt Østensjøvannet

Østensjøvannet turvei OsloTuren rundt Østensjøvannet er en flott tur for hele familien. Til tider mange turgåere så detter er ikke et egnet sted for rask sykling. Fint for små barn og barnevogn.

Østensjøvannet ligger omkranset av bebyggelse, men stor avstand til bebyggelsen gjør at området fremstår som en naturlig oase. Store mengder med fugler holder til i og ved vannet.

Naturreservat

Østensjøvannet naturreservat Oslo turSelve Østensjøvannet og bredden er fredet som Naturreservat, stien rundt vannet følger hovedsakelig grensen til Naturreservatet. De ubebygde områdene rundt er stort sett en del av Østensjøområdet miljøpark.

Det er flere små øyer i Østensjøvennet. Det er ikke lov å bevege seg ut dit når vannet ikke er islagt. Når isen er sikker om vinteren er Østensjøvennet et yndet turmål for små og store skøyteløpere.

Mer informasjon om naturreservatet og ferdsel i området finnes på skilt rundt vannet.

Fuleparadis

Ved Østensjøvannet er det observert 232 fuglearter, ca 40 - 50 arter hekker her hvert år. Ved sørvestsiden er det en fin fugleobservasjonsbu hvor man kan komme veldig tett innpå fuglene.

Østensjøvannet fugl rundtur

Tur - info

Startpunkter: Parkeringsplassen ved Østensjøvannet. Manglerud, Oppsal eller Skøyenåsen T-Bane stasjon. Eventuelt kan man starte eller avslutte på Skullerud T-Banestasjon hvis man ønsker en lengre tur. Se kartet.

Distanse: 4.4 Km rundt vannet.

Framkommelighet: Fin grusvei, et lite stykke ved Manglerud skole er asfaltert. Ingen trafikk. Lang bratt bakke opp og ned fra Manglerud skole.

Parkering: Parkeringsplass ved sørenden av vannet.

Beliggenhet: Øst i Oslo.

Båndtvang: Det er båndtvang hele året.

Vurdering: Fin rundtur, vanligvis massevis av fugler.

Se Østensjøvannets venner for mere informasjon

Tilbake til oversikt over kyststier i Oslo

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.