Oslofjorden

Kyststien på Brunlanes, Larvik kommune

På Brunlanes sør for Larvik finner man kanskje Oslofjordens fineste turområde.

Beskrivelse av turen finnes under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Kyststien på Brunlanes

Kyststi Stavern - Nevlunghavn - Helgeroa - Ødegården

35 km kyststi mellom Stavern og Ødegården nord for Helgeroa. Kyststien går gjennom forskjellig natur; nakne svaberg, sandstrender, grunne viker og gjennom ulike typer skog. Stien går forbi mange hytter og flere campingplasser. En flott tur.

Stavern

Stavern ligger på sørsiden ytterst i Larviksfjorden. Antagelig en av Vestfolds mest populære sommerbyer. Koselig bebyggelse med mange butikker, restauranter og stor gjestehavn. Mange kunstnere har sommerutstilling i byen. På sørsiden av byen ligger den flotte badeplassen Corntin.

Rakke

Brunlanes kyststi Rakke fort Larvik

Rakke er et flott område med masse svaberg, holmer og skjær rett sør for Stavern. Området var tidligere benyttet av Forsvaret.

Brunlanes kyststi LarvikKyststien mellom Stavern og Nevlunghavn er meget varierende, fra krevende, smale og bratte stier, rullesteinsstrender, svaberg, tette kratt til grusveier og et kort stykke med asfalt.

Det er lett å følge kyststien på Brunlanes, hele strekningen er stort sett veldig bra merking og tilrettelagt for turgåere. Deler av turen kan sykles, men mange steder er det sårbar natur og ufremkommelig med sykkel så mye bæring og trilling må påregnes. Turen kan med fordel gjøres til fots.

Turen er lang og kan med fordel deles opp i flere etapper. Underveis er det mange fine områder og avstikkere så man kan nok kose seg her i årevis. De store campingplassene har sommerbutikk eller kafe.

Naverfjorden

Naverfjorden er så nært Rivieraen du kan komme i Norge. Her finner du lange kjempeflotte sandstrender på rekke og rad - og store mengder med hytter og campingvogner. På vår vei sørover passerer vi Nalumstranda, Streterestranda, Fristranda, Lydhusstranda, Kjærstranda, Anvikstranda og Stolpestad.

Nevlunghavn

På vei inn mot Nevlunghavn passerer vi Omrestranda.

Nevlunghavn er et populært sommersted med mange hytter, sommerhus og en veldig hyggelig, liten gjestehavn. Flere spisesteder rundt den lune havna, om sommeren kan man kjøpe krabber, reker og fisk på kaia.

Nevlunghavn står på UNESCOs liste over verneverdige tettsteder.

Videre sørover fra Nevlunghavn følger vi Blombakken opp til Oddaneveien. På toppen av bakken er det en avstikker opp til Havneberget hvor man får en storartet utsikt ut over Nevlunghavn og havet utenfor. For å komme opp til Havneberget skal man følge stien og ikke gå opp tretrappa.

Rett sør for Nevlunghavn ligger bade og campingplassen Oddane Sand, som har en av Oslofjordens flotteste sandstrender.

Nevlunghavn gjestehavn kyststi tur ut

bildet viser havna i Nevlunghavn.

Mølen

Brunlanes Mølen kyststi Larvik

Mølen ligger helt sørvest på Brunlanes og er en del av endemorenen som strekker seg gjennom Vestfold. Storartet natur og flere gravrøyser.

På vei videre mot Helgeroa passerer vi Omlidstranda camping som har to flotte sandstrender.

Helgeroa

Fint sommersted med flere spisesteder og hyggelig gjestehavn. Rett sør for Helgeroa finner vi Langholtstranda.

Fra Helgeroa kan man ta sommerfergen ned til Langesund. Sjekk www.helgeroafergene.no for rutetider.

Kyststi fra Helgeroa til Ødegården

Fra Helgeroa fortsetter kyststien nordover forbi Blokkebukta Camping via Barkevika til Ødegården. Det er 3 fine badeplasser i Blokkebukta og en liten idyllisk badeplass i Barkevika.

Barkevika kyststi tur ut Brunlanes Helgeroa

Barkevika

Kystststi Ødegården Brunlanes Larvik ut tur

I Barkevika er det parkeringsplass for kyststien og en fin badeplass.

Kyststien fortsetter nordover til Ødegården. Utenfor Ødegården er det et friområde med flere badeplasser og utsiktspunkt.

Ved selve Ødegården er det brønn, benker og en bålplass. Ikke et veldig spennende sted, men mere et "bin there" sted.

Fra litt før endepunkt ved Ødegården går det umerket sti videre nordover. Det jobbes med å merke kyststien videre til Telemark.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Beliggenhet: Brunlanes, Larvik kommune, Vestfold.

Merking: Godt merket som kyststi.

Parkering: Det er langs Fv 301 skiltet til flere kyststiparkeringsplasser.

Fremkommelighet: Denne turen er egnet for turgåere med god tid. De fleste stedene er ikke fremkommelig med barnevogn. Enkelte steder er det ikke egnet for sykkel, mye bæring og sårbar natur.

Taxi: www.vestfoldtaxi.no/ - 334 20 200

Buss: www.vkt.no

Flere turmuligheter i området:

Oversikt over turveier og kyststi i Larvik kommune

Turveier og kyststi i Sandefjord kommune - Turveier og kyststi i Færder kommune

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.