Oslofjorden

Ildverket

Ildverket uthavn Tjøme

N59 07.171 E10 27.716

Ildverket er et populært utfartssted på østsiden av Tjøme. Ildverket ligger sør for Mostein og nord vest for øst og vestre Bustein. Ildverket er en del av Færder nasjonalpark.

Øya har variert biologi med svaberg, gressletter, siv, lyng og områder med ganske tett løv og barskog. Fine stier for utforsking av øya.

Paradisbukta

På østsiden av øya finner du en meget flott badebukt som kalles Paradisbukta. Her er det to flotte sandstrender, svaberg, gresslette med plass til flere telt og stor fin utedo i skogkanten. Søppelkasser bak en av dørene på utedoen.

Mange fortøyningsbolter i svabergene til venstre når man kommer inn i bukta. Hele bukta har sandbunn og er ganske grunn, pass godt på propellen - se også opp for en stein midt i innkjøringen til bukta. Studer kartet godt før du kjører inn. Paradisbukta er et lunt sted, unntatt når det blåser fra øst.

Flott sandstrand sørøst for Paradisbukta.

Følg bukta nordover for å komme inn på stien som går til bryggeanlegget på nordsiden. Fra Paradisbukta kan man også gå mot sørvest og komme til toppen av øya. Her er det flere små varder og flott utsikt mot Bustein og havet utenfor.

Hvis du tar stien som går rett vest kommer du til en fin leirplass og videre over til brygga på vestsiden.

Brygga vest på Ildverket

Flott bryggeanlegg boltet fast i svaberget. Brygga er litt utsatt for bølger og vind fra sør/vest. Sør for brygga finner du en liten sandstrand og utedo. Et par griller ved bryggeanlegget.

IldverketBildet over viser bryggeanlegget Vest på Ildverket.

Bryggeanlegget nord på Ildverket

Fin glove nord på IldverketI nord finner du flere brygger, søppelkasser og en stor gresslette hvor man kan slå opp telt. Fint sted hvis det ikke blåser fra nord - det gjør det ofte tidlig på morgenen, så pass på å få ut et godt anker og godt med fendere. Fin utedo inne i skogen på sørsiden av gressletta.

Den lille røde hytta inners i bukta i nord kan leies via Oslofjordens friluftsråd.

Fasiliteter

Bryggeanlegg i nord og vest

Utedoer

Søppelkasser

Teltplass i nord


Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.